Nieuwe contacten opdoen

Ben je eenzaam en wil je graag je sociale netwerk uitbreiden? Wil je nieuwe contacten opdoen en mensen leren kennen? Wil je samen leuke dingen ondernemen en fijne relaties onderhouden? In onze tijd van social media en multimedia is er van alles mogelijk. Er zijn zowel offline als online tal van netwerken om in deel te nemen. Toch is het voor velen moeilijk om de eerste stap te zetten. Anderen benaderen en je open stellen is niet altijd eenvoudig. Wanneer je belemmeringen ervaart zoals: twijfels, onzekerheid en angsten dan is contact leggen gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Nieuwe contacten opdoen begint bij jezelf. Bij Hulp Online Den Haag kunnen we je uiteraard geen nieuwe contacten of relaties aanreiken. Wat we wel kunnen doen is een luisterend oor bieden en met je meedenken. Wij besteden aandacht aan de belemmeringen die je ervaart bij nieuwe contacten opdoen. Ben je bang voor afwijzing? Voel jij je snel afgewezen? Heb je wellicht onverwerkte stukken waardoor jouw vertrouwen in relaties beschadigd is? Of spelen er andere onzekerheden of twijfels? Geef aan wat jou belemmert en waarom je er niet in slaagt om nieuwe contacten op te doen.

Het kan ook zijn dat nieuwe contacten opdoen iets is wat je al gedaan hebt. Helaas merk je dat de contacten niet zo verlopen zoals je zou willen. Misschien merk je dat dit een terugkerende situatie is. Je gaat met positieve verwachtingen nieuwe relaties aan, maar gaandeweg merk je dat het niet wil vlotten. Zelf vind je het lastig om te achterhalen hoe dit komt. Door inzicht in jezelf en anderen te krijgen, kom je wellicht toch een stap verder op het gebied van nieuwe contacten opdoen.

Bij Hulp Online Den Haag kun je een vraag stellen of online chatten met onze maatschappelijk werkers.

Gerelateerde pagina’s van ‘Nieuwe contacten opdoen’ zijn: ‘Eenzaamheid bij ouderen’, ‘Eenzaamheid bij jongeren’ en ‘Wat te doen tegen eenzaamheid’.


Delen: