Wat te doen tegen eenzaamheid?

Ervaar jij eenzaamheid? Voel jij je leeg of verdrietig van binnen? Eenzaamheid kan een overweldigend gevoel zijn. Wanneer jij je niet bij machte voelt om die situatie te veranderen, dan kun jij je wenden tot Hulp Online Den Haag. Alleen jijzelf kan je gevoel van eenzaamheid verminderen, maar wij kunnen wel een luisterend oor bieden en een klankbord voor je zijn. Onze ervaren werkers reflecteren samen met jou op je situatie van eenzaamheid. Daardoor krijg je meer inzicht in de achtergrond en weet je beter wat te doen tegen eenzaamheid.

Eenzaamheid gaat vaak samen met het gevoel niet begrepen te worden of niet gewaardeerd te worden. Ook kun je angst of onmacht ervaren bij het leggen van contacten. Wat te doen tegen eenzaamheid? Dat antwoord is voor iedereen anders. Soms kan het al enorm helpen om je verhaal kwijt te kunnen. Alleen al door gesprekken kom je wellicht tot nieuwe inzichten. Door reflectieverandert mogelijk ook je zelfbeeld, waardoor er meer ruimte ontstaat voor oplossingen.

Natuurlijk zijn er ook diverse therapieën die tot de mogelijkheden behoren. Mensen bij wie de eenzaamheid samengaat met depressies krijgen door de hulpverlening soms ook medicijnen voorgeschreven. Bij Hulp Online Den Haag streven we ernaar om eerst jouw situatie in kaart te brengen en door reflectie en inzicht tot verbetering te komen. In sommige gevallen verwijzen wij door naar andere vormen van hulpverlening. Wij merken dat mensen die zich bij ons melden met de vraag ‘Wat te doen tegen eenzaamheid?’ daar meestal baat bij hebben. Het opdoen van nieuwe contacten verbetert, de communicatie met naasten wordt versterkt en dikwijls zitten zij na het contact beter in hun vel.

Ons raadplegen is heel eenvoudig. Dat kan via de mail maar je kunt ons ook consulteren tijdens het Chatspreekuur.

Gerelateerde pagina’s op Hulp Online Den Haag zijn: ‘Nieuwe contacten opdoen’, ‘Eenzaamheid bij ouderen’ en ‘Eenzaamheid bij jongeren’.


Delen: