Schulden Aflossen

Schulden Aflossen

Hoe ga ik in hemelsnaam mijn schulden aflossen? Wanneer je betalingsachterstanden en leningen zich opstapelen, word je bekropen door een gevoel van onmacht. Bij Hulp Online Den Haag denken we graag met je mee over je financiële situatie. Stap voor stap schulden aflossen voorkomt dat je situatie verergert. Door het voortijdig aflossen van schulden kun je vermijden dat je een beroep moet doen op intensieve schuldhulpverlening of in het uiterste geval schuldsanering.

Als je veel schulden hebt is het goed om eerst volledig in kaart te brengen wie de schuldeisers zijn en wat de hoogte is van de verschillende uitstaande schulden. Alleen dan kun je een gericht plan maken om stap voor stap schulden af te lossen. Wellicht zijn er partijen met wie een versoepelde betalingsregeling getroffen kan worden. Door een realistische financiële planning te maken en je daar ook aan te houden, kun je grote stappen maken bij het aflossen van schulden. Indien mogelijk probeer je de schulden met het hoogste rentepercentage als eerste af te lossen. Die schulden drukken immers het meest op je financiële situatie.

Om sneller schulden af te lossen is het slim om te kijken of je in je uitgaven kunt besparen. Wellicht zijn er uitgaven die je sterk kunt terugbrengen, zodat het aflossen van schulden sneller gaat. Bewust omgaan met geld en budgetteren, kan je daar bij helpen. (Zie ook ‘Omgaan met geld en budgetteren’). Of misschien kun je jouw inkomsten verhogen door passend werk of ander werk te vinden?

Hoe eerder je jouw schulden hebt afgelost, hoe eerder je weer vooruit kunt kijken en meer geld beschikbaar hebt voor andere zaken. Wanneer een gericht financieel plan en budgetteren niet afdoende zijn, dan is intensievere schuldhulpverlening of een verzoek tot schuldsanering mogelijk. (Zie ook ‘Schuldsanering’). Bij Hulp Online Den Haag worden je vragen vertrouwelijk behandeld via de mail of tijdens het Chatspreekuur.

Tip! In onze online Bibliotheek vind je een Excell waarmee je jouw Schuldenoverzicht kunt bijhouden.


Delen: