Schuldsanering

Schuldsanering

Als de rekeningen zich steeds verder opstapelen, zonder dat je er in slaagt om schulden af te lossen, dan kom je mogelijk in aanmerking voor schuldsanering. Wanneer het betalen van de huur, hypotheek of andere noodzakelijke uitgaven een probleem worden, dan is het tijd om in te grijpen.

Mensen die in aanmerking komen voor hulp bij schuldsanering hebben het water aan de lippen staan en kunnen niet meer aan hun verplichtingen voldoen. Zij komen er niet uit met hun schuldeisers. Het aanvragen van schuldsanering kan een uitkomst zijn.

Hulp Online Den Haag kan jouw situatie bekijken en adviseren of een aanvraag voor schuldsanering noodzakelijk of realistisch is. Mogelijk hebben wij andere suggesties waarmee je jouw financiële situatie kunt herstellen. In sommige gevallen verwijzen wij door naar de schuldhulpverlening. Het gebeurt dikwijls dat mensen in zee gaan met adviesbureaus waardoor de financiële situatie alleen maar slechter wordt. Wij weten welke partijen op het gebied van schuldhulpverlening betrouwbaar en erkend zijn.

Mocht je toch bij een rechter schuldsanering aan willen vragen, dan is het goed om te kijken of je aanvraag kansrijk is. Een rechtbank kijkt immers ook hoe schulden ontstaan zijn en kan een verzoek tot schuldsanering in bepaalde gevallen afwijzen. Bijvoorbeeld als er sprake is van onverantwoord koopgedrag, strafrechtelijke schulden of fraude. Als dat het geval is dan is het wijs om verder te kijken welke mogelijkheden er zijn om schulden af te lossen.

Worstel je met de volgende vragen? Kom ik in aanmerking voor schuldsanering? Waar moet ik zijn voor schuldhulpverlening? Hoe kan ik mijn schulden aflossen? Bij welke loketten moet ik aankloppen voor schuldhulpverlening of schuldsanering? Wij van Hulp Online Den Haag ondersteunen je graag wanneer je jouw financiële situatie wilt herstellen. Je kunt zelfs anoniem je vragen online bij ons neerleggen.

Tip! Log in op de site en zoek in de Bibliotheek naar ons hulpmiddel ‘Administratie op orde maken’.


Delen: