Alleenstaande moeder of vader

Ben je een alleenstaande moeder of vader? Dan loop je vast tegen een hoop zaken aan. Wanneer je uit een scheiding komt, ontstaat er een nieuwe situatie. Het kan zijn dat je in je eentje de volledige zorg over je kinderen hebt. Of dat je juist een hoop afspraken moet maken en de zorg moet reguleren met je ex-partner. Dat gaat niet altijd zonder problemen en brengt ook veel logistieke en praktische uitdagingen met zich mee. Als alleenstaande moeder of vader moet je de zorg van je kind ook afstemmen met je werk en dat is niet bij elke baan eenvoudig. Wanneer de partners ver van elkaar wonen, zal je als alleenstaande ouder ook veel reizen en kosten maken.

Ben je een alleenstaande moeder of vader die de volledige zorg over de kinderen draagt? Dan is het combineren van werk, school en andere bezigheden mogelijk nog uitdagender. Lukt het je niet om de eindjes aan elkaar te knopen? Heb je het gevoel dat je er alleen voor staat? Heb je ook het gevoel dat je nauwelijks  toe komt aan jezelf? Deze gevoelens zijn heel begrijpelijk en verdienen alle aandacht.

Bij Hulp Online Den Haag kun je terecht om je verhaal te delen. Bovendien denken we graag met je mee om oplossingen te vinden voor de praktische zaken zoals woning, werk en financiën.Ook de opvoeding stelt je als alleenstaande moeder of vader voor lastige beslissingen en kwesties.

Als je kind door uit elkaar wonende ouders wordt opgevoed dan kan het zijn dat de opvoedingsstijlen sterk verschillen. Dat kan zowel voor het kind als voor de ouders lastig zijn. Als ex-partners ben je mogelijk niet ‘on speaking terms’ of is het gewoon lastig om één lijn te trekken bij het opvoeden.

Natuurlijk kun je ons ook consulteren voor vragen of problemen bij de opvoeding.

In onze online omgeving bevelen wij de Appstore aan. Daar vind je diverse handige apps over opvoeding. Download ze gemakkelijk op je telefoon of I-pad.

Gerelateerde pagina’s op het gebied van ‘Gezin en opvoeding’ zijn: ‘Hulp bij opvoeding’, ‘Samengesteld gezin’ en ‘Pubers’.


Delen: