Hulp bij opvoeding

Zoek je hulp bij de opvoeding van je kind of kinderen? Wij bieden graag advies of ondersteuning. Opvoeden is een traject met mooie momenten, maar ook veel hobbels onderweg. Het omgaan met de specifieke leeftijdsfases van je kind en alle ontwikkelingsproblemen die op kunnen treden zijn niet gemakkelijk. Vragen die wij vaak tegenkomen zijn bijvoorbeeld: ‘Mijn kind heeft vaak boze buien’, ‘ Mijn kind luistert niet’, ‘Mijn zoon of dochter houdt zich niet aan de afspraken’ of ‘Mijn kind liegt of communiceert niet of weinig’. Vind je het lastig om gedrag te corrigeren of ben je zoekende naar de juiste aanpak? We helpen je graag een stukje op weg.

Als de opvoeding niet loopt dan voel jij je als ouder wellicht machteloos en onzeker of misschien ook bezorgd of kwaad. Het kan zijn dat jouw kind dat ook aanvoelt, waardoor de wisselwerking niet verbetert. Er spelen tijdens een leven ook veel andere factoren die de opvoeding ingewikkeld maken. Bijvoorbeeld als er problemen zijn op school. Kinderen met moeite in de ontwikkeling vergen veel aandacht en een gerichte aanpak in de opvoeding.

De tijden veranderen waardoor er ook nieuwe uitdagingen ontstaan in de opvoeding. Tegenwoordig zijn er meer éénouder gezinnen dan vroeger, wat ook veel aanpassing vergt voor zowel ouder als kind. Het aanpassen aan een echtscheiding, een samengesteld gezin of een verhuizing zijn ontwikkelingen die een diepe indruk kunnen maken op ouder en kind. Hulp bij opvoeding is daarom noodzakelijke als je het echt niet meer weet.

Wij brengen graag samen met jou de situatie in kaart. Maak je eigen verbeterplan en maak er werk  van. In sommige gevallen verwijzen wij door naar andere professionals.Maak een Online Account aan en neem een kijkje in onze Online Bibliotheek. Daar vind je met betrekking tot hulp bij opvoeding links met onderwerpen zoals: ‘Alles over opvoeden’, ‘Ouders online’ en ‘Complimenten geven aan je kind’. Zie ook onze gerelateerde pagina: ‘Pubers’, ‘Samengesteld gezin’ en ‘Alleenstaande moeder of vader’.


Delen: