Ongewenst zwanger, wat nu?

Je bent ongewenst zwanger en je weet niet meer hoe het verder moet. Deze nieuwe situatie brengt een hoop onzekerheid en twijfels met zich mee. Laat het niet op zijn beloop. Wellicht ben je er nog niet uit of je het kind wilt houden of niet. Wil je met ons praten om alle zaken op een rijtje te zetten? Dit kan ook anoniem als je dat fijner vindt.

Ben je er al uit en heb je besloten tot het beëindigen van de zwangerschap, dan kan dit uiteraard slechts tot een bepaald moment. Het is belangrijk om hier goede informatie over in te winnen. Ben je ongewenst zwanger, maar heb je besloten dat je het kind wel wilt houden, dan komen er veel nieuwe uitdagingen op je pad. Zeker als je nog jong bent of zelfs minderjarig. Wat is de rol van de vader? Hoe zit het met inkomen en huisvesting? Hoe ga je de opvoeding combineren met je school, studie of werk? In onze Online Bibliotheek hebben we een overzicht van relevante instellingen voor ongewenst zwangere vrouwen en jonge moeders. Onze maatschappelijk werkers denken natuurlijk ook graag met je mee zodat je een goede toekomstplanning maakt.

Wellicht hebt je het tot nu toe geheim gehouden dat je ongewenst zwanger bent. Ben je bang dat het niet geaccepteerd wordt in je sociale omgeving? Mogelijk stuit je op weerstand van je ouders en familie? Het is goed om er eerst een keer over te praten. Wij merken dat veel ongewenst zwangere vrouwen angsten, onzekerheden en twijfels met zich meedragen. Ontlast je daarvan en treed met ons in contact via de online chat of per e-mail. Wij denken graag met je mee.

Tip! In onze online omgeving vind je ook een link naar de Ikracht Appstore. Daar vind je handige apps met betrekking tot opvoeden. Zoals de apps ‘Opvoedingstips’, ‘De kunst van het opvoeden’ en ‘Kiddie’.  Wanneer je een Online Dossier aanmaakt heb je toegang tot deze links en bronnen.


Delen: