Hoe blijf je fit?

Hoe blijf je fit? Slaag je er niet in om fit te blijven en merk je de nadelige gevolgen in je leven? Om fit te blijven heb je voldoende lichaamsbeweging, goede voeding en rustmomenten nodig. Je fit voelen is daarbij niet alleen een lichamelijke beleving maar ook een geestelijke beleving. ‘Je fit voelen in je hoofd’ heeft ook te maken rust in je hoofd, energie en motivatie. ‘Hoe komt het dat ik mij niet fit voel en wat kan ik er aan doen?’ Worstel je met deze vragen, dan staan we je bij Hulp Online Den Haag graag te woord om je vragen te beantwoorden.

Wij richten ons bijvoorbeeld op mensen die wel de wil hebben om zich fit te voelen, maar zich belemmerd voelen door hun omstandigheden. Mensen die zich afvragen: ‘Hoe blijf je fit?’ maar gewoonweg niet weten waar ze moeten beginnen. Soms kan een hectisch leven de overhand hebben. Omdat je een drukke baan hebt en ook nog een zorg hebt voor kinderen en familie, slaag je er niet in om goed te eten en voldoende te bewegen. Of je doet fulltime werk waarbij je de hele dag op een bureaustoel zit. Wanneer je thuiskomt ben je te moe om te sporten en een gezonde maaltijd klaar te maken.

Ook kan het zijn dat je met andere zorgen zit, die je voornemens om fit te worden bemoeilijken. Bijvoorbeeld wanneer je last hebt van overgewicht. Misschien heb je tal van diëten en adviezen geprobeerd, maar het lukt je niet om een stap verder te komen. Of wanneer je verslaafd bent aan zoetigheid en junkfood. Ermee stoppen is makkelijker gezegd dan gedaan.

Bij Hulp Online Den Haag kun je met onze professionals chatten of mailen om je verhaal te delen. De antwoorden op de vraag ‘Hoe blijf je fit’ is afhankelijk van jouw verhaal en je eigen inzichten.

Gerelateerde pagina’s op het gebied van ‘Gezondheid’, zijn: ‘Niet lekker in je vel’, ‘Je zelfvertrouwen vergroten’, ‘Stress en burn-out’ en ‘Angsten’.


Delen: