Niet lekker in je vel

Niet lekker in je vel zitten is een veel gehoorde klacht. Dat kan voor elk persoon iets anders betekenen. De een bedoelt daarmee ‘ik ben moe’ of ‘ik voel me opgebrand’. Een ander kan zich depressief, leeg of lusteloos voelen. Een ander voelt zich weer snel geïrriteerd en prikkelbaar. Niet lekker in je vel zitten gaat dikwijls ook samen met zorgen, gepieker, angsten of onderdrukte gevoelens.

Het komt vaak voor dat je na een ingrijpende gebeurtenis niet lekker in je vel zit. Bijvoorbeeld na het overlijden van een dierbare, het verliezen van een baan, een scheiding of een andere indrukwekkende gebeurtenis. Komt het onbehaaglijke gevoel voort uit je thuissituatie of juist uit je werksituatie? Heeft het te maken met je relatie met een bepaald persoon of personen. Ook kan het zijn dat je niet lekker in je vel zit zonder een aanwijsbare reden. Hoe dan ook, je zit niet lekker in je vel! Hoe ga je hiermee om?

Praten lucht meestal op. Het is daarom goed om je gevoelens met anderen te bespreken wanneer je niet lekker in je vel zit. Soms krijg je daardoor ook meer inzicht in de oorzaken van je gevoelens of de wijze waarmee jij er mee omgaat. Voor sommigen helpt het ook om gevoelens en gedachten op papier te zetten.

Heb je al van alles geprobeerd en zit jij voor je gevoel op een doodlopend spoor? Als je niet lekker in je vel zit kun je bij Hulp Online Den Haag ook je verhaal kwijt. Onze maatschappelijk werkers zijn te bereiken tijden het chatspreekuur. Wanneer je een Online Dossier bij ons aanmaakt heb je ook toegang tot diverse online trainingen en andere behulpzame bronnen.

Onze gerelateerde pagina’s op het gebied van gezondheid zijn: ‘Zelfvertrouwen vergroten’, ‘Stress en Burn-out’, ‘Angsten’, ‘Hoe blijf je fit’ en ‘Hulp zoeken bij verslaving’.


Delen: