Stress en burn-out

Stress en burn-out zijn veel voorkomende problemen in onze drukke samenleving. Denk je of weet je zeker dat je aan stress of een burn-out lijdt? Je bewust worden van je stress is de eerste stap om je er tegen te weren. Stress kan door vele oorzaken en in allerlei situaties ontstaan. Thuis, op het werk, op school, op de sportclub, op familiebijeenkomsten en op vakantie. Waar eigenlijk niet?

Stress op het werk is een van de meest bekende vormen. Werkstress kan komen door werkdruk, een slechte relatie met collega’s of onzekerheid over je toekomst op het werk. Wanneer je veel werkstress ervaart neem je dat vaak ook mee naar huis. Daardoor zit je in je privéleven ook minder goed in je vel en slaap je misschien slecht. Waarschijnlijk kijk je nu al op tegen de volgende werkdag…

Toenemende stress kan zelfs leiden tot een burn-out, met als gevolg dat je uit het arbeidsproces valt.Ook thuis kun je stress ervaren. Relatieproblemen nemen stress met zich, maar ook de opvoeding kan stressvol zijn. Wanneer het huishouden vooral draait op jouw inspanningen dan is dat zwaar.

Misschien verleen je ook mantelzorg en moet je jouw tijd en zorg verdelen? Wordt het je allemaal teveel? Wees er op tijd bij wanneer je veel stress ervaart. Een toename van stress kan soms leiden tot psychische of fysieke klachten.

Bij Hulp Online Den Haag hebben wij aandacht voor stress en burn-out. Het aanmaken van een online account is eenvoudig. Het contact met onze maatschappelijk werkers verloopt online via het Chatspreekuur of via de mail. Jouw vragen over stress en burn-out worden vertrouwelijk behandeld.

Wil je toch ‘live’ en één op één met onze maatschappelijk werkers spreken over stress of burn-out, dan je ons ook bellen op 070 – 205.22.22

Gerelateerde pagina’s van ‘Stress en burn-out’ zijn: ‘Niet lekker in je vel’, ‘Zelfvertrouwen vergroten’, ‘Angsten’ en ‘Hoe blijf je fit’.


Delen: