Iemand verliezen

Iemand verliezen

Wanneer je iemand verliest door overlijden dan levert dat vaak verdriet op. Soms komt een overlijden heel plotseling waardoor je er door overvallen wordt. Hoe dan ook, er breekt een periode van rouwverwerking aan. Iemand verliezen gaat gepaard met veel emoties zoals verdriet en mogelijk angsten en zorgen. Voor de een gaat de rouwverwerking sneller dan voor de ander. Sommige mensen kunnen nog jaren onverwerkte emoties ervaren. Wacht dus niet om hulp en ondersteuning te vragen. Bij Hulp Online Den Haag kun je via de chat, mail of telefonisch contact opnemen voor ondersteuning.

Iemand verliezen gaat ook vaak gepaard met praktische zaken. Wellicht ben je belast met het regelen van de begrafenis of crematie? Spelen er zaken rond de erfenis? Als een van je ouders overlijdt, heeft dit ook gevolgen voor de andere ouder. Wellicht moet je extra zorg bieden of regelen? Wanneer je jouw partner verliest verandert dit veel. Als je ineens een alleenstaande ouder bent gaat het leven er heel anders uit zien.  Je moet de zorg van je kinderen en de huishouding afstemmen met je werk of studie. Als je een kind verliest, bijvoorbeeld door een miskraam, dan is dat moeilijk om te verwerken.

Bij al deze situaties kun je bij ons aankloppen en ondersteuning vragen bij onze maatschappelijk werkers. Iemand verliezen is een proces die je immers niet alleen hoeft door te maken. Wij zijn bekend met alle emotionele en praktische gevolgen van iemand verliezen. Praat in vertrouwen met onze professionals. Desgewenst kan dat ook anoniem. Zie ook meer over dit onderwerp in onze online omgeving. Wanneer je een Online Dossier aanmaakt heb je toegang tot onze Online Bibliotheek met links naar relevante bronnen en websites op het gebied van verlies, overlijden en rouwverwerking.

Wil je liever offline contact met onze maatschappelijk werkers? Bel dan 070-205.22.22. Een overzicht van alle Wijkcentra en Servicepunten vind je op www.xtralocaties,nl

Wil je meer informatie over iemand verliezen? Kijk bij : ‘Wat te doen na overlijden?’, ‘Hulp bij rouwverwerking’, ‘Kind verliezen’ of ‘Verlies van partner

 

 

 

 

Delen: