Hulp bij rouwverwerking

Heb je hulp nodig bij rouwverwerking? Na het overlijden van een dierbare komt er veel op je af en komen er veel emoties los. Verdriet of boosheid over het verlies van je dierbare zijn gevoelens die kunnen spelen. De duur van een rouwproces is niet te voorspellen. Dat kan voor de een langer zijn dan voor de ander. Een rouwproces hoef je in ieder geval niet alleen door te maken. Wij luisteren graag naar je verhaal, zijn je gesprekspartner en bieden hulp bij rouwverwerking.

Vind je het moeilijk om de draad weer op te pakken na het verlies van een dierbare? Merk je dat je na het verlies niet meer lekker in je vel zit? Kun je niet tot rust komen? Kortom, ben je niet meer de oude? Je verhaal doen en het benoemen van je ervaringen en emoties kan het proces van de rouwverwerking versnellen en versterken. Onze maatschappelijk werkers hebben veel ervaring met hulp bij rouwverwerking.

Het proces van aanvaarding  kan zwaar zijn. Het verliezen van een dierbare kan gevolgd worden door ontkenning, protest, weerstand en depressie. Rouwverwerking hoeft overigens niet enkel betrekking te hebben op het verlies van een dierbare. Ook spreken wij over rouwverwerking bij verlies van een baan of een ander ingrijpend verlies. Hulp bij rouwverwerking bieden wij bij Hulp Online Den Haag dus aan in allerlei vormen.

Hoe gaat onze hulp bij rouwverwerking in zijn werk? Je kunt met een van onze professionals mailen of chatten tijdens het Chatspreekuur.  Maak ook je eigen Online Dossier aan. In onze Online Bibliotheek vind je zinvolle bronnen over verlies en rouwverwerking. Als je dat wenst, is het ook mogelijk om je vragen anoniem bij ons neer te leggen.

Gerelateerde pagina’s met betrekking tot ‘Iemand verliezen’ zijn: ‘Wat te doen na overlijden’, ‘Verlies van partner’ en ‘Kind verliezen’.


Delen: