Ouder worden

Ouder worden

Ouder worden is een proces waar we allemaal mee te maken krijgen. Elke leeftijd brengt kennis en ervaring met zich mee. Dat heeft veel voordelen. Toch ervaren sommigen ouder worden ook als een last. De een ziet er meer tegenop dan de ander. Maak jij je zorgen om ouder worden?

In bepaalde fases van ouder worden, vinden er gebeurtenissen plaats die je als ingrijpend kunt ervaren. Je neemt afscheid van je werk, je gezondheid kan verslechteren en je verliest dierbare mensen om je heen. Ook kan je financiële situatie veranderen. Het is niet altijd eenvoudig om je aan te passen aan je nieuwe levensomstandigheden en alle veranderingen te verwerken. Ook kan toenemende eenzaamheid een rol spelen bij het ouder worden.

Ouder worden komt met gebreken. Steun nodig bij het zoeken naar een nieuwe levensindeling of praktische vragen?

Ondervind je nadelen doordat je minder mobiel bent? Dit heeft effect op je gewoontes en je sociale netwerk. Het omgaan met je afnemende mobiliteit roept veel vragen en zorgen op.  Je wilt graag zo lang mogelijk zelfredzaam blijven en deelnemen aan de maatschappij. Zie ook onze gerelateerde pagina’s: ‘Hulpmiddelen aanvragen’ en ‘Thuiszorg aanvragen’.

Wat kan Hulp Online Den Haag doen?

Achter Hulp Online Den Haag zit een team van ervaren maatschappelijk werkers dat online hulp biedt. Dit gaat bijvoorbeeld via de mail of tijdens de chat. Voor het chatten hebben wij het Chatspreekuur. Bovendien heb je met een eigen account toegang tot onze online Bibliotheek. Daar vind je veel links en bronnen die van pas kunnen komen bij vragen over ouder worden. Natuurlijk kun je ook met ons in contact treden namens je moeder, vader of een andere naaste die met vragen zit.

Voor offline contact zie www.xtralocaties.nl. Daar vind je een overzicht van de Servicepunten en Wijkcentra uit de regio Den Haag. Voor telefonische vragen gerelateerd aan maatschappelijk werk kun je bellen met 070-205.22.22

 

Delen: