Thuiszorg aanvragen

Kom ik in aanmerking om thuiszorg aan te vragen? Hoe en bij wie vraag ik thuiszorg aan? Zijn dit vragen die jou bezighouden? Het ouder worden gaat soms hand in hand met gebreken en een afnemende mobiliteit. Daardoor doe je vaker een beroep op anderen zodat je zo lang mogelijk zelfstandig kunt wonen. Bij het ouder worden wil je immers zelfredzaam blijven. Wanneer je door wat hulp toch zelfstandig kan blijven wonen in je vertrouwde omgeving dan is dat prettig.

Daar waar je persoonlijke netwerk je niet te hulp kan schieten, regelt de gemeente in sommige gevallen ondersteuning thuis. Dit gaat om hulp en voorzieningen die onder de Wmo vallen. De Wmo is de Wet maatschappelijke ondersteuning. Dit gaat om zorg die geen medisch karakter heeft. Een aantal voorbeelden daarvan zijn: huishoudelijke hulp, maaltijdverzorging of respijtzorg (tijdelijke vervanging van mantelzorg). Onze maatschappelijk werkers van Hulp Online Den Haag adviseren je over thuiszorg aanvragen en andere zorg aanvragen.

Ook voor vragen over maatgerichte zorg en het verstrekken van een Pgb (Persoonsgebonden budget) of het aanvragen van Zorg In Natura (ZIN) kun je bij ons terecht. Wellicht zie je door de bomen het bos niet meer. Wij nemen in onze online gesprekken jouw situatie als uitgangspunt. Van daaruit kijken we wat jouw mogelijkheden zijn. Ook kun je als mantelzorger online contact met ons opnemen namens degene die u zorg en hulp biedt.

Je kunt online je verhaal doen en aangeven waar je tegenaan loopt. Onze professionals denken mee in de mogelijkheden die er zijn op het gebied van thuiszorg aanvragen. Ook kunnen wij inschatten of de aanvraag van thuiszorg mogelijk of haalbaar is. We verwijzen je graag door naar de juiste punten om thuiszorg of andere zorg aan te vragen. Doordeweeks zijn wij dagelijks beschikbaar om via de mail of via het Chatspreekuur je vragen te beantwoorden.

Gerelateerde pagina’s van Thuiszorg aanvragen, zijn: ‘Hulpmiddelen aanvragen’en ‘Eenzaamheid bij ouderen’.


Delen: