Ruzie in een relatie

Wanneer je elkaar net ontmoet  is het moeilijk voor te stellen dat je ooit  met ruzie in je relatie door het leven zal gaan. Helaas wijst de praktijk uit dat veel relaties gebukt gaan onder langdurige en  terugkerende ruzies. Een keertje ruzie hebben is niet ongezond, maar herhaaldelijk ruzie natuurlijk  wel. Ruzie in een relatie verhoogt daarbij je dagelijkse stress en stress kan weer leiden tot gezondheidsklachten. Wanneer er ook kinderen in het spel zijn, is ruzie in een relatie helemaal onwenselijk. Ook de kinderen kunnen daar last van hebben en bovendien zijn ruziënde ouders geen ideaal voorbeeld.

Ruzie in een relatie kan in veel gevallen voorkomen worden. Bijvoorbeeld door beter te communiceren, beter naar elkaar te luisteren en elkaar anders aan te spreken. Ook het maken van goede afspraken kan veel onduidelijkheid en ergernissen voorkomen. In onze Online Bibliotheek bieden wij de online training ‘Verbeter jullie relatie’ aan. Een onderdeel daarvan heet ‘Goed ruzie maken’ en gaat erover hoe je ‘op een gezonde manier ruzie maakt’. Ook kun je daar artikelen en filmpjes vinden over communicatie.

Wil je een keer chatten of offline contact hebben met een van onze medewerkers over de ruzie in jouw relatie? Door je verhaal te doen, vragen te beantwoorden en advies in te winnen krijg je vaak meer inzicht. Daardoor kan duidelijk worden wat er vooraf gaat aan een ruzie en hoe je er zelf mee omgaat. Het is nog beter als beide partners zich gezamenlijk bij ons melden. Relatieproblemen en ruzie in een relatie worden sneller opgelost wanneer je er samen aan werkt.

Ga vandaag nog aan de slag om ruzie in je relatie te voorkomen en uit te bannen. Stel je voor hoe ontspannen en prettig het leven is met minder ruzie en meer plezier! Leidt de ruzie in jouw relatie zelfs tot agressie? Zie ook onze pagina ‘Omgaan met agressie in een relatie’. Andere gerelateerde pagina’s zijn: ‘Omgaan met psychische stoornis in een relatie’, ‘Scheiding’ en ‘Verbeter jullie relatie’.


Delen: