Verliefdheid

Verliefdheid is meestal een heerlijk gevoel, maar wat als je verliefd bent en je liefde wordt niet beantwoord? Of je weet niet of je liefde zal worden beantwoord? Of je hebt een vaste relatie, mogelijk zelfs getrouwd met kinderen, en je wordt verliefd op een ander? Andere voorbeelden van een ‘onmogelijke liefde’ is wanneer je ver van elkaar woont of om andere redenen geen relatie kunt of mag onderhouden. Bijvoorbeeld als je collega’s bent en relaties op het werk ten strengste verboden zijn. Of misschien zou een relatie met jouw gedroomde geliefde in jouw sociale omgeving niet geaccepteerd worden?

Is een van deze bovenstaande gevallen op jou van toepassing? Hoe ga je daar mee om? Verliefdheid kan je in een situatie brengen vol onzekerheid, twijfel en gevoelens van angst. Deze gevoelens kunnen aan je knagen en nadelige effecten hebben op je dagelijkse leven. Het kan zijn dat je slecht eet, slechts slaapt en minder goed functioneert op je werk of tijdens je studie.

De eerste stap is om er over te praten. Door alles op een rijtje te zetten krijg je vaak een beter beeld van de situatie en kun je beter benoemen hoe jij je voelt. Wanneer je een beter overzicht hebt, kun je ook tot betere beslissingen komen. Of wellicht dat de gevoelens van verliefdheid die eerst overweldigend waren, na een gesprek beter een plek krijgen. Neem contact met ons op en maak er vandaag nog werk van. Geef je verliefdheid de plek die het verdient en breng rust in je leven.

Bij Hulp Online Den Haag kun je tijdens het Chatspreekuur of via de e-mail een een gesprek met een van onze maatschappelijk werkers voeren. Wanneer je een Online Account aanmaakt heb je toegang tot onze online omgeving en daarmee tot diverse links en bronnen op het gebied van relaties. Zie voor andere onderwerpen op het gebied van relaties onze webpagina ‘Relatieproblemen en Vriendschap’.


Delen: