Ruzie met de buren

Heb je ruzie met de buren? Burenruzies zijn erg stressvol en vermoeiend. Zeker als de ruzie met de buren al een tijdje duurt. Voortdurende irritaties en overlast eisen hun tol. Je zit niet lekker in vel, je ervaart stress en misschien slaap je daardoor ook slecht. Als buren ontkom je niet aan elkaar, dus je hebt dagelijks te maken met de onderlinge spanning. Terwijl je juist thuis rust en ontspanning zou moeten ervaren.

Kom je er niet met elkaar uit of is de situatie zo stressvol dat je er nodig met iemand over wilt praten? Bij Hulp Online Den Haag kan dat via de chat of mail.

Ruzie met de buren kan in tal van vormen voorkomen. Het kan gaan om onenigheid over praktische zaken. Bijvoorbeeld de heg, het tuinhek, hoe de auto geparkeerd staat of geluidsoverlast. Of is er juist sprake van emotionele druk of zelfs geestelijk of lichamelijk geweld? Vaak gaan deze zaken samen. Het begon met een paar incidenten waarover jullie het niet eens werden en vanaf toen zaten jullie niet meer op een lijn. Met als gevolg dat er nu een voortdurende ruzie met de buren is. Soms kan het zelfs gaan om ernstige conflicten die je gevoel van onveiligheid vergroten.

Wellicht heb je al diverse stappen ondernomen om je ruzie met de buren op te lossen. Je hebt contact gezocht met de buren om er uit te komen. Of je hebt andere partijen geïnformeerd of geraadpleegd zoals de woningbouwvereniging, juridische adviseurs of zelfs de politie. Als maatschappelijk werkers van Hulp Online horen wij niet bij bovenstaande partijen. Wel kunnen wij naar je verhaal luisteren, met je meedenken en ondersteuning bieden. Ook verwijzen wij waar gewenst door naar andere relevante partijen.

Via ons Chatspreekuur of via de mail kun je met jouw vragen terecht. Voor offline contact kun je terecht op een van de servicepunten of wijkcentra die vermeld staan op www.xtralocaties.nl.

Gerelateerde pagina’s zijn: ‘Ruzie thuis’ en ‘Ruzie op het werk’.


Delen: