Ruzie thuis

Leven met ruzie thuis is erg zwaar. Een kortstondige ruzie kan weleens gezond en nuttig zijn, maar langdurige en terugkerende ruzies vergen veel energie. Ook verhoogt ruzie thuis je stress en vermindert het je levensplezier. Ruzie wekt negatieve gevoelens op zoals woede, verdriet, angst, onmacht en soms ook eenzaamheid. Als er ruzie thuis is, dan hebben niet alleen ‘de ruziemakers’ daar last van, maar ook de andere bewoners.

Wanneer kun je hierover mailen of chatten met de maatschappelijk werkers van Hulp Online Den Haag? Wanneer je het gevoel hebt dat je er niet uitkomt. Je voelt je onmachtig en ondanks je pogingen is er geen verandering in de ruzie thuis. Bij ons kunnen jong en oud praten over allerlei situaties met betrekking tot ruzie thuis. We staan je natuurlijk ook graag te woord als de problemen nog niet zo zwaar zijn.

Er zijn diverse voorbeelden van ruzie thuis. Het kan gaan over:

  • ruzie met je ouders
  • ruzie tussen je ouders
  • ruzie met je kinderen
  • ruzie tussen de kinderen
  • ruzie met andere medebewoners
  • huiselijk geweld

Is een van deze voorbeelden herkenbaar of zit je met een andere situatie van ruzie thuis? Het is ideaal als de bewoners of het gezin zich samen aanmelden. Samen kunnen we de situatie bekijken en mogelijk oplossingen bedenken. Als dat niet mogelijk is, kun jij je ook individueel aanmelden. Wij vernemen graag welke hinder jij ondervindt van de ruzie thuis. Welke impact heeft dit op je leven en hoe ging je daar tot nu toe mee om? Het initiatief ligt uiteraard bij jou, maar mogelijk kunnen wij meedenken hoe je de situatie kunt verbeteren.

Ons online contact verloopt via de chat of de mail. Maak een account aan en maak ook kennis met onze Online Bibliotheek. Daar vind je onder andere de online training: ‘Verbeter je relatie’.

Telefonisch contact met ons maatschappelijk werk kan op 070-205.22.22.

Voor een helder overzicht van alle servicepunten en wijkcentra kijk op www.xtralocaties.nl.

Onze gerelateerde pagina’s met betrekking tot ‘Ruzie’ zijn:‘Ruzie op het werk’ en ‘Ruzie met de buren’.


Delen: