Geen werk

Wil je graag aan het werk, maar lukt het je niet om aan een baan te komen? Heb je moeite om dit goed aan te pakken? Ben je niet zo goed in solliciteren? Zit je al zo lang zonder werk dat je er moedeloos van wordt? Bij Hulp Online Den Haag denken we graag mee wanneer je geen werk hebt en jij je geen raad weet met je situatie.

Er zijn tal van situaties denkbaar. Het kan zijn dat je jarenlang bij een bedrijf hebt gewerkt en door ontslag, sanering of faillissement nu zonder werk zit. Het is misschien moeilijk om een soortgelijke functie te vinden. Of wil je juist eens iets heel anders doen, maar hoe begin je daar aan? Mis je specifieke werkervaring of zijn er andere redenen waarom je wordt afgewezen.

Ook kan het zijn dat je werk zoekt dat goed aansluit bij de zorg voor je kinderen. Een functie vinden die goed past bij je wensen en bij je agenda is niet eenvoudig. Iets anders waar veel mensen tegen aanlopen die geen werk hebben is problemen bij solliciteren. Vind je het voeren van een sollicitatiegesprek vreselijk? Of heb je juist moeite met het opstellen van een goede brief?

Als je lang geen werk hebt en vaak wordt afgewezen, kan het ook aan je gaan knagen. Je zelfvertrouwen gaat er niet op vooruit en soms zakt de moed je in de schoenen. Wil je een keer praten over mogelijke stappen die je kunt zetten om aan het werk te komen? Soms helpen wij mensen op weg in het sollicitatieproces. Ook kan het zijn dat we doorverwijzen voor bijscholing of andere vormen van begeleiding.

Het contact via Hulp Online Den Haag verloopt online. Stel hier je vraag of neem contact met ons op tijdens het Chatspreekuur.

Gerelateerde pagina’s op het gebied van ‘Werk’, zijn ‘Sollicitatietips’, ‘Ontslagen wat nu?’, ‘Voor jezelf starten’ en ‘Vrijwilligerswerk’.


Delen: