Sollicitatietips

Wil het solliciteren niet vlotten? Krijg je afwijzing na afwijzing? Heb je last van faalangst, onzekerheid en twijfels? Voor de een is het maken van een goede brief een probleem. De ander heeft weer moeite met het voeren van een sollicitatiegesprek. Het kan zijn dat je tijdens een gesprek dichtklapt of niet goed uit je woorden komt en daardoor een onzekere indruk maakt.

Ken je de onderstaande sollicitatietips?

  • Een goede voorbereiding is het halve werk. Bestudeer daarom goed de vacature en kijk wat voor iemand de werkgever zoekt.
  • Verdiep je ook in het bedrijf en de sector. Zo kun je aantonen dat je interesse hebt en een aantal gerichte vragen kunt stellen.
  • Beargumenteer in je sollicitatiebrief wat voor meerwaarde jij voor het bedrijf hebt. Heb je moeite met het schrijven van goede sollicitatiebrieven? Zoek hier ondersteuning of begeleiding voor.
  • Zorg dat je CV up to date is en specificeer je CV voor de vacature waarvoor je solliciteert. Dus licht vooral de relevante werkervaringen eruit en beschrijf de relevante werkzaamheden. Moeite met het opstellen van een goede CV? Zoek hiervoor informatie, begeleiding of ondersteuning.
  • Bereid het sollicitatiegesprek voor. Met wie heb je het gesprek? Welke vragen kun je verwachten?
  • Welke vragen heb je zelf?

Dit zijn maar een paar sollicitatietips in een notendop. Op het internet wemelt het van nog meer en nog uitgebreidere sollicitatietips en adviezen. Neem dus je tijd om alle informatie die er voor handen is goed tot je te nemen. Lukt het je desondanks niet om de sollicitatietips in de praktijk te brengen? Loop je vast in je sollicitatievaardigheden of heb je problemen op het mentale vlak? Sollicitatieangst? Faalangst? Gebrek aan zelfvertrouwen? Bij Hulp Online staan we open om met je in gesprek te gaan.

Mail ons je vraag via de site of ontmoet ons op het Chatspreekuur. Meer gerelateerde pagina’s met betrekking tot ‘Werk’: ‘Geen werk’, ‘Ontslagen wat nu?’,‘Vrijwilligerswerk’ en ‘Voor jezelf starten’.


Delen: