Vrijwilligerswerk

Het doen van vrijwilligerswerk is een mooie manier om toch aan de slag te zijn. Veel mensen die tijdelijk geen betaalde baan hebben, vullen een aantal van hun weekuren met vrijwilligerswerk. Daarbij kan het doen van vrijwilligerswerk ook een goede manier zijn om relevante werkervaring op te doen. Bovendien vergroot werk je gevoel van zingeving en doe je nieuwe sociale contacten op. Veel vormen van vrijwilligerswerk dienen een maatschappelijk doel, waardoor je werk ook veel voldoening geeft.

Bij Hulp Online Den Haag kun je terecht als je met lastige vragen zit over het doen van vrijwilligerswerk. Zo kan het zijn dat je graag aan de slag wilt in het vrijwilligerswerk, maar je weet niet waar? Je hebt je misschien wel georiënteerd via het internet, maar je twijfelt wat het beste voor je is? Wanneer je in een uitkeringssituatie zit, moet je ook rekening houden met je sollicitatieplicht. Het aantal uren en het type werkgever spelen ook een rol of je naast je uitkering vrijwilligerswerk mag doen.

Ook om vrijwilligerswerk te doen moet je eerst solliciteren. Vind je solliciteren lastig en kijk je daar tegenop? Heb je moeite met het schrijven van sollicitatiebrieven of het voeren van sollicitatiegesprekken? Of moet je een test ondergaan en heb je last van faalangst? Met zowel praktische als mentale aspecten van het solliciteren en zoeken naar vrijwilligerswerk geven we je graag een duwtje in de goede richting. De maatschappelijk werkers van Hulp Online Den Haag hebben niet alleen veel ervaring met deze situaties, ook hebben zij een goed overzicht van alle instanties en loketten waar je terecht kunt.

Het contact met Hulp Online Den Haag verloopt via de mail of via het Chatspreekuur. Als je een account aanmaakt, heb je ook toegang tot onze online omgeving. Daar vind je veel handige bronnen op het gebied van solliciteren en vrijwilligerswerk.

Gerelateerde links met betrekking tot ‘Werk’ zijn: ‘Sollicitatietips’, ‘Geen werk’, ‘Ontslagen wat nu’ en ‘Voor jezelf starten’.


Delen: