Lekker in je vel

Heb je last van nerveuze klachten en spanningen, dan kan dit ook lichamelijke pijn veroorzaken. In deze training leer je wat je zelf kunt doen om die zenuwen en spanningen de baas te blijven.
We zijn er van overtuigd dat je je een stuk beter kunt gaan voelen. Maar hierbij staat voorop, dat het werkelijke resultaat afhangt van wat je er in je dagelijks leven mee gaat doen. In deze training krijg je de benodigde voorbeelden en oefeningen hiervoor mee.

De training bestaat uit vijf onderdelen. We bieden oefeningen en theoretische kennis aan ter voorkoming van de volgende klachten:

– Geen vaste grond onder de voeten voelen

– Spanningen in benen en onderrug ervaren

– Gejaagdheid en stressklachten ervaren

– Schouder-, nek- en hoofdklachten

– Slapeloosheid

In ieder onderdeel behandelen we een bepaald thema. Je krijgt uitleg waar spanningen vandaan komen en hoe ze zich in je lichaam vastzetten. Door het doen van de oefeningen leer je voelen wat er in je lichaam aan de hand is en hoe je dit kunt veranderen. De oefeningen leren je aandacht te richten op je lichaam. Dit in combinatie met de juiste ademhaling brengt ontspanning. Je leert in deze training spanningen los te laten.
Spanningen en lichamelijke klachten hebben vaak te maken met verkeerde gewoonten waar we ons niet bewust van zijn. Zonder het te weten staan we verkeerd, zetten we onze aandacht vast, of zitten we te piekeren.

De oefeningen zijn bedoeld om die onbewuste leefgewoonten die met de klachten samenhangen op het spoor te komen. Wanneer je gewoonten en onbewuste reacties van je lichaam wilt gaan veranderen, dan kan dat alleen maar als je regelmatig in je eigen lijf voelt hoe het anders kan. Daarom is het regelmatig oefenen in het begin heel belangrijk.

Vragen

Als je geïnteresseerd bent in de training “Lekker in je vel”, maar je weet niet of deze training geschikt voor je is, dan kun je ons altijd vrijblijvend je vraag stellen. Je kunt je natuurlijk ook meteen aanmelden voor de training.

Delen: